5. BELLVIK-RÖRSTRÖM FISKEVÅRDSOMRÅDE

ALLMÄNT

Bellvik-Rörströms FVO ligger inom Dorotea kommun och Strömsunds kommun. Inom Dorotea kommun är det igentligen endast den övre delen av Bellvikssjön och de nedre delarna av Djupån som ingår. I Bellvikssjön/Rörströmssjön finns gädda, abborre, mört, sik, lake, id, brax, öring och någon enstaka harr.

Det är en vacker sjö med mängder av öar, skär, uddar etc. På många ställen finns det fina badstränder där man kan kombinera fisket med bad.

Området är relativt lättillgängligt med vägar fram till de flesta vatten samt att skoterleden från Dorotea – Tåsjön passerar sjön under vintern.

FISKET

Stor gädda, abborre och någon enstaka öring finner du i systemet Bellvikssjön/Rörströmssjön. Under senvintern kan du uppleva riktigt bra fisken efter stor abborre. Området har en put- and taketjärn (Rojkatjärn) där det sker återkommande utsättningar av fångstfärdig ädelfisk.

Det sätts även ut 500 öringar i Bellvikssjön/Rörströmssjön årligen. När det gäller strömmande vatten så ingår nedre delarna av Djupån med strömpartier innehållande öring.

FISKEREGLER

Fiskeregler och fiskekortsförsäljning, se under https://www.ifiske.se/fiske-bellvik-rorstrom.htm

FISKETIPS

På sommaren är fiske från båt att föredra med tanke på storleken gällande sjöarna bellvikssjön och Rörströmssjön. Fisket är riktigt bra gällande stor abborre och stor gädda som lämpligast sökes runt skär och öar i sjöarna.

Om turen infinner sig kan även någon av systemets storöringar hugga. Ofta har man lättast att komma tilltals med öringen innan midsommar när vattentemperaturen fortfarande är låg.

Ovan nämnda sjöar innehåller rikligt med brax och id som tips till de gästande fisketurister som utövar internationellt mete.

Området har en put- and taketjärn (Rojkatjärn) som ligger inom Strömsunds kommun. Den nås lättast om man svänger upp i byn Rörström och kör mot byn Bellvik. Årliga utsättningar görs och den ligger i direkt anslutning till väg. Utlagda bryggor underlättar för fiskarna.

 

 

MER INFORMATION LÄMNAS AV INFOPOINTS HOS DOROTEA KOMMUN

 

FISKEKARTA
Med reservation för ev. ändringar.

FISKEREGLER och FISKEKORTSFÖRSÄLJNING