ENTREPRENÖRER I ÅSELE

Företag i Åsele som är verksamma inom Jakt- och Fiskeprodukter.


 

 

Lappland Pro Natur

Oavsett om ni är en van fiskare eller knappt har provat tidigare kan Lappland Pro Natur erbjuda något som passar alla fiskare, stor som liten. I Gafsele har du mycket goda möjligheter att fånga stor gädda, abborre och sik. I några av sjöarna är det också möjligt att fiska efter harr och öring. Du kan fiska med båt (ej i alla vatten), med flytring eller också från land.

Fiskeområdet som Lappland Pro Natur erbjuder består av Ångermanälven, Sämsjön, Del av Hällbymagasinet (samarbete med Björksele fvo) och ett flertal mindre sjöar.

Vår camp ligger intill några av de allra bästa fiskeplatserna och allt fiske är CATCH & RELEASE.

Naturreservatet Stenbithöjden

Lappland Pro Natur erbjuder också fiske i Stenbithöjdens naturreservat. Stenbithöjden, ligger på gränsen mellan Åsele och Dorotea kommuner, erbjuder besökaren en ursprunglig vildmarkskänsla,med fjällnära skogar och ett tjugotal småsjöar, tjärnar och bäckar. Delar av området utgörs av ett naturreservat med lågfjällskaraktär, som kan stoltsera med Åseles högsta berg, 668 m ö h. Utsikten från toppen är hänförande. Har du tur kan du också se Kungsörn i området.

Många av tjärnarna i området hyser självproducerande bestånd av öring, men här finns även abborre, mört och sparsamt med gädda. Ett annat tips är Stenbitsjöarna i de högre delarna av reservatet. Intill några av sjöarna i området finns stugor för uthyrning b.la Tjusjöstugan och Oxtjärnstugan. Uthyrning sker från Lappland Pro Natur i västra Gafsele.

 

Jakt & Fiskebutik.

Axbergs Maskin & Vapen ligger på Norrstrandsvägen (vägen till ö-vik) där ni hittar det mesta för jakt och fiske inom regionen samt att ni hittar information om dom olika fiskevårdsområdena inom Åsele. Ni kan även köpa fiskekort där.