12. STENBITSHÖJDENS KORTFISKEOMRÅDE

ALLMÄNT

Stenbitshöjden, ligger på gränsen mellan Åsele och Dorotea kommuner, erbjuder besökaren en ursprunglig vildmarkskänsla,med fjällnära skogar och ett tjugotal småsjöar, tjärnar och bäckar.

Delar av området utgörs av ett naturreservat med lågfjällskaraktär, som kan stoltsera med Åseles högsta berg,668 m ö h. Utsikten från toppen är hänförande. Kungsörn häckar inom området så det kan bli en upplevelse att få se dom.

FISKET

Många av tjärnarna i området hyser självproducerande bestånd av öring, men här finns även abborre, mört och sparsamt med gädda. Ett annat tips är Stenbitssjöarna i de högre delarna av reservatet. Intill några av sjöarna i området finns stugor för uthyrning b.la Tjusjöstugan och Oxtjärnstugan.

Uthyrning sker från Lappland Pro Nature, se hemsida www.lpn.nu. Fiskekort går att handla på nätet, följ länk https://www.ifiske.se/index.php/fiskevatten/sweden?name=stenbitsh%C3%B6jden

FISKEREGLER

Området upplåtet för sportfiske. D.v.s. Fiske med spö fört från hand. Fiske från båt tillåtet i Tjusjön och Grabboksjön. Max 4 laxartade fiskar per kort/dygn Minimått: Öring, Röding 25cm I bäckar inom området råder fiskeförbud.
Del av V Stenbitshöjden ingår ej.

FISKESORTER

Öring, Röding, Harr, Sik, Abborre, Gädda

Med reservation för ev. ändringar.